Kasvatus- ja opetuslautakunta harkitsee Sammaliston koulun rakentamista

Sorvan kyläyhdistys

Kasvatus- ja opetuslautakunta on kesäkuun kokouksessaan käsitellyt Sammaliston koulun rakentamista vuosina 2017-2019. Ote pöytäkirjasta:

Opetuksen tulosalueella rakennusinvestointeihin on merkitty Sammaliston koulun uudisrakennuksen rakentaminen vuosina 2017 – 2019. Kyseinen kouluinvestointi ratkaisisi Tervasuo-Sammaliston alueen koulun ja päivähoidon tilaongelmat. Tällä ratkaisulla nykyinen yhteinen päiväkodin ja koulun rakennus saataisiin kokonaan päivähoidon käyttöön ja piha-alueelta pystyttäisiin poistamaan väliaikaiset opetus-/hoitotilat (”parakit”), joihin on tällä hetkellä sijoitettuna kaksi koululuokkaa ja 2,5 päivähoidon ryhmää. Tämän lisäksi koulun rakentamisella vapautettaisiin oppilaspaikkoja Koskenmäen kouluun ja yleisesti eteläiselle Nokialle. Toisaalta paikkoja voisi kuitenkin vapautua liikaakin ja selvitettävänä on tätä myöten Koskenmäen koulun tilojen tehokas käyttö.

Kokouksessa on päätetty, että lautakunta jatkaa investointien valmistelua tilapalveluiden kanssa ja lopullinen esitys käsitellään lautakunnan elokuun kokouksessa.