Taivalkunnan kyläkirje 16.3.2018

Osana kylämme turvallisuussuunnitelman toteuttamista Taivalkunnan koululla pidetään ensiapukurssi 3.5.2018 KLO 18.30. Kurssin järjestää Taivalkunnan kylät ry ja se on nykyisille ja entisille kyläläisille ilmainen. Osallistujilta vaaditaan ennakkoilmoittautuminen ja mukaan mahtuu vain 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset kyläyhdistyksen pj:lle mieluiten sähköpostitse olli.sorva(at)nokiansahkotalo.fi. Ilmoittautua voi heti tämän kirjeen ilmestyttyä ja kurssi on kevään ainoa. Tämä peruskurssi ei vaadi mitään ennakkotaitoa/-tietoa. Nyt kannattaa lähteä hankkimaan tietoa tai kertaamaan olemassa olevaa.

Tämän ea. kurssin aiheina on peruselvytys ns. maallikkoelvytyksen läpikäyminen, defibrillaattoriin eli sydäniskuriin tutustuminen sekä aivoinfarktin oireiden tunnistaminen ja hoitoon hakeutuminen. Defibrillaattoreita alkaa olla jo monissa yleisissä paikoissa, kuten markettien aulatiloissa ja laite itse neuvoo, mitä tehdään, joten sen käyttö onnistuu hyvin myös maallikoltakin. Taivalkunnassa kyseinen laite on ainakin River Golfissa. Ehkä jotain muutakin pientä on ohjelmassa, sillä sisältö on vielä vähän avoin. Kurssin vetäjänä toimii Timo Leskinen.

Muista, että ensiaputaidoilla voi pelastaa jopa oman tai lähimmäisensä elämän!

Messut Nokialla (26.5-27.5) tapahtumassa on Nokian kylillä yhteinen osasto ja Taivalkunnan kylät ry on mukana. Sääntöjen mukaan kyläyhdistys osallistuu toiminta-alueen kehittämiseen yhteistyössä asukkaiden, yritysten, yhteisöjen ja muiden organisaatioiden kanssa. Jos esim. muilla kylällä toimivilla yhdistyksillä on kylämateriaalia tai esitteitä toiminnastaan, niin ottakaa yhteyttä. Taivalkunnan kylien nimen alla on tarkoitus kehittää yhteistyössä koko kylää ja lisätä sen asukkaiden viihtyvyyttä.

Taivalkunnan kylät ry:n kevätkokous pidetään 26.4 kello 18.30. Tuolloin paikalla on myös elinkeinopäällikkö Tiina Laakkonen.

Kylän perinteiset Kevätkarkelot pidetään to 17.5.2018 klo 18.00 Taivalkunnan koululla. Järjestelyvastuu on Taivalkunnan kylät ry:llä, mutta kutsumme kaikki muutkin Taivalkuntalaiset yhdistykset ja asukkaat osallistumaan ja ideoimaan 4.4 kello 18.30 pidettävään suunnittelupalaveriin.

Ollaan yhteydessä puolin ja toisin. Taivalkunnan kylät ry pj. Olli Sorva, olli.sorva(at)nokiansahkotalo.fi, www.nokiankylat.fi/taivalkunta, www.facebook.com/taivalkunta/.