Taivalkunnan kyläkirje 30.1.2018

Talvitapahtuma järjestetään Jutkulan mäessä (golf- kentällä, koululta vähän Nokialle päin) su 18.2.2018 klo 14 alkaen. Luvassa on makkaranpaistoa nuotiolla, kahvia ja mehua sekä pulkkamäki. Muilta osin mahdollinen ohjelma on vielä avoin.

Taivalkunnan kylät ry:n kevätkokous pidetään 26.4 kello 18.30. Käsitellään lakisääteiset asiat ja juodaan kahvit. Kutsuttuna paikalla on Nokian kaupungin elinkeinopäällikkö Tiina Laakkonen esittäytymässä ja kertomassa kyliä koskevasta asiasta. Tarkempaa tietoa tulee lähempänä ajankohtaa.

Kylän perinteiset Kevätkarkelot pidetään to 17.5.2018 klo 18.00 Taivalkunnan koululla. Järjestelyvastuu on Taivalkunnan kylät ry:llä, mutta kutsumme kaikki muutkin Taivalkuntalaiset yhdistykset osallistumaan ja ideoimaan 4.4 kello 18.30 pidettävään suunnittelupalaveriin. Karkeloiden tuotto kanavoidaan koulumme oppilaiden virkistystoimintaan. Tapahtumaa vietetään koulun pihassa seurustellen ja kisaillen sekä tavaten tuttavia ja uusia kyläläisiä. Tarjolla lettuja, makkaraa jne.

Kevyenliikenteen väylää aletaan rakentamaan ja ellei ”yllätyksiä” tule, niin se valmistunee joko syksyllä tai ensi vuonna. Alkukokous asiasta on huomenna ja siellä päätetään mm. hanketta varten tarvittavien alueiden ottamisesta tienpitäjän haltuun. Pihtikorventien risteystä ollaan siirtämässä Nokialle päin ja kyseisen tieyhdistyksen puheenjohtajana olen kutsuttu ja menossa kokoukseen.

Nokia osallistuu valtakunnalliseen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaan. Siihen liittyen on LAPE kick off -tilaisuus 1.2. Menen siihen kyläyhdistyksen edustajana kuuntelemaan mistä on kyse ja ehkä antamaan oman näkökulmamme.

Taivalkunta historiasta nykypäivään- kuvateosta voi ostaa minulta ja Nokian Sähkötalosta. Hinta on 30,- euroa/kpl. Kirjassa on yli 380 valokuvaa Taivalkunnasta. Kirjan sisältöön voi tutustua esim. ottamalla yhteyttä minuun.

Messut Nokialla (26.5-27.5) tapahtumassa on Nokian kylillä yhteinen osasto ja Taivalkunnan mukanaolosta on tehty päätös. Asasta lisää hyöhemmin.

Talven selkä on taittumassa ja kylän asiatkin näyttäytyvät valoisissa merkeissä. Ollaan yhteydessä puolin ja toisin. Taivalkunnan kylät ry pj. Olli Sorva, olli.sorva(at)nokiansahkotalo.fi, www.nokiankylat.fi/taivalkunta, www.facebook.com/taivalkunta/.