Taivalkunnan kyläkirje 4.2.2019

Koulun oppilaat pitävät kyläkahvilaa 5.2 kello 12-13.30 Taivalkunnan koululla. Koulun väki toivoo runsasta kävijämäärää ja toivottaa kaikki tervetulleiksi.

Talvitapahtuma järjestetään Jutkulan mäessä (golf- kentällä, koululta vähän Nokialle päin) su 3.3.2019 klo 13 alkaen. Luvassa on makkaranpaistoa nuotiolla, kahvia ja mehua sekä pulkkamäki. Muilta osin mahdollinen ohjelma on vielä avoin.

Taivalkunnan kylät ry:n kevätkokous pidetään 24.4 kello 18.30. Käsitellään lakisääteiset ja ajankohtaiset asiat sekä juodaan kahvit.

Kylän perinteiset Kevätkarkelot pidetään to 22.5.2019 klo 18.00 Taivalkunnan koululla. Järjestelyvastuu on Taivalkunnan kylät ry:llä, mutta kutsumme kaikki muutkin Taivalkuntalaiset yhdistykset osallistumaan ja ideoimaan 24.4 kello 18.00 pidettävään suunnittelupalaveriin. Karkeloiden tuotto kanavoidaan koulumme oppilaiden virkistystoimintaan. Tapahtumaa vietetään koulun pihassa seurustellen ja kisaillen sekä tavaten tuttavia ja uusia kyläläisiä. Tarjolla lettuja, makkaraa jne.

Tarkoituksenani on tehdä kirja, jossa on tarinoita Taivalkunnasta. Ajatus on, että tarinoista ja henkilökuvauksista ilmenee myös entisajan elämäntavat ja perinnetyöt sekä kyläilme. Tarina voi olla esim. henkilön koko elämäkerta, jokin yksittäinen muisto, tapahtuma tai jonkin tekemisen perinneohje.

Ikäihmisten muistelmia otan mielelläni vastaan kirjoitettuna, mutta yhtä hyvin voin tulla keskustelamaan ja taltioimaan heidän kertomuksiaan. On erittäin mielenkiintoista ja antoisaa saada vuosikymmenien takaisia tapahtumia ja ajatuksia paperille. Tähän ajatukseeni olen saanut kylältäkin kannustusta. Tuumin myös, että kirjaan tulisi mukaan joitain keski-ikäisten sekä nuorten kertomuksia kokemuksistaan ja ajatuksiaan nykyisestä elämänmenosta ja kyläilmeestä tai mikä sai heidät tulemaan kylälle tai pysymään täällä.

Toivon, että välitätte tätä tarinasanomaa eteenpäin ja otatte rohkeasti yhteyttä minuun. Kiitos teille, joilta olen jo aineistoa saanut tai olen saamassa.

Talven selkä on taittumassa ja kylän asiatkin näyttäytyvät valoisissa merkeissä. Ollaan yhteydessä puolin ja toisin. Taivalkunnan kylät ry pj. Olli Sorva, olli.sorva(at)nokiansahkotalo.fi, www.nokiankylat.fi/taivalkunta, www.facebook.com/taivalkunta/.