Taivalkunnan kyläkirje 28.3.2020

Taivalkunnan kylät ry:n kevätkokousta siirretään myöhäisemmäksi aikaisemmin ilmoitetusta. Uusi päivämäärä päätetään myöhemmin.

Kevätkarkelot siirretään myöhäisemmäksi. Niiden suunnitteluaikatauluun, sisältöön ja pitopäivään palataan myöhemmin.

Kyläyhdistys täytti 40-vuotta. Vuosijuhlaa vietetään sovitusti ja arvokkaasti to 13.8 kello 17.00 koululla. Silloin on menneiden muistelon ja kakkukahvien aika.

Tarkoitukseni on koota yhdistykseen liittyvää aineistoa sen toiminnan ajalta. Itseltänikin tuota aineistoa löytyy. On lehtileikkeitä, valokuvia, videoita ja dokumentteja puheenjohtajavuosiltani. Aineistoni on osin yksipuolista ja painottuu tietyille vuosille sekä on taltioitu omaa käyttöäni ajatellen. Tarvitsisin lisää aineistoa.

Olisi todella hienoa, jos saisin joitain tarinoita liittyen kyläyhdistykseen tai sen toimintaan. Niitä varmasti muistissanne on. Ensisijaisesti koostan pientä historiaesitystä 40-vuotisjuhlaamme, mutta mielelläni tekisin vähän laajemmankin taltioinnin.

40-vuotiaaseen yhdistykseen liittyvää aineistoa ja tarinoita voi toimittaa suoraan minulle. Teen mielelläni myös puhelinhaastatteluja ja tulen käymäänkin, kun epidemiatilanne myöten antaa. Ottakaa yhteyttä ja tehdään yhdessä taas kylälle yksi kulttuuriteko lisää.

Kaikki me olemme eri elämäntilanteissa ja lähtökohdissa. Epidemia koskee ja rajoittaa meitä kaikkia jollakin tavalla. Tietysti eri tavalla eri ihmisiä. Taloudellisesti tilanne koettelee sekä useita yksityishenkilöitä että yrittäjiä. Meillä Suomessa on suhteellisesti katsottuna asiat todella hyvin, mutta joillakin henkilöillä tilanne on todella hankala. Jos sinulla tai jollain lähipiirissäsi on avun tarvetta tai haluat/haluaa keskustella, niin olen aina käytettävissä naapuriapuun ja halutessasi myös luottamukselliseen keskusteluun. Kaikki me tarvitsemme joskus apua ja autamme mielellämme toisiamme. Pitäkää huoli naapureistanne ja jos itse haluatte/tarvitsette apua, niin rohkeasti vaan yhteydenottoja.

Vaikka vielä ehkä hetki mennäänkin epidemian suhteen huonompaan suuntaan, niin kyllä tästä varmasti pienin vaurion selviämme ja parempi huominen koittaa. Niin se on aina ollut ja tulee olemaan. Olkaamme luottavaisin ja turvallisin mielin.

Vaikka yhteisiä tilaisuuksia ei kylällä järjestetä, niin muistakaa ulkoilla, sillä meidän kylällä liikkuessaan on helppo pitää turvaetäisyyksistä kiinni. Ollaan yhteydessä puolin ja toisin. Taivalkunnan kylät ry pj. Olli Sorva, olli.sorva(at)nokiansahkotalo.fi, www.nokiankylat.fi/taivalkunta, www.facebook.com/taivalkunta/.