10.6.2023 Vanhat Talot-tapahtuman opastetut kyläkierrokset ja retket

kaisavanhala

Nokian Vanhat talot -tapahtuman yhteydessä järjestetään opastettuja kiertoajeluita sekä kyläretkiä. Lue lisää ja ilmoittaudu ennakkoon mukaan allaolevien linkkien kautta.

Seitsemän linnaa ja kaksi kartanoa -kiertoajelut

Suomen Opasliiton auktorisoimat Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat tutustuttavat osallistujat seitsemän nokialaisen linnan sekä kahden kartanon historiaan. Matkalla kuullaan, liittyykö Kaarina Hannuntytär Wiikin kartanon historiaan ja saadaan tietää kuka aikoinaan oli ”Nokian herra”. “Linnat” kertovat myös huumorintajusta ja nokialaisesta nimeämisperinteestä.

Kierroksia järjestetään päivän aikana 3 kappaletta, alkaen klo 11.00, 13.00 ja 15.00. Kierroksen kokonaiskesto on noin 1 tunti. Kierroksille lähtö ja paluu tapahtuu osoitteesta Välikatu 11, kirjasto- ja kulttuuritalo Virran läheisyydestä.

Nimeämisperinteen sanaston vuoksi emme suosittele kierrosta aivan perheen pienimmille. Kiertoajelun aikana ei vierailla kohteissa. Kiertoajelulle on tarjolla esteettömiä paikkoja. Varaa paikkasi etukäteen!

Ilmoittaudu mukaan: Opastettu kiertoajelu: Seitsemän linnaa ja kaksi kartanoa (lyyti.fi)

Kyläretki Siuroon ja Pinsiöön
Tervetuloa mukaan kyläkierrokselle Siuroon ja Pinsiöön Nokian Vanhat talot -tapahtumapäivänä 10.6.2023. Matka järjestetään osana Nokian maaseutuhelmet-hanketta, ja siksi tapahtuma on osallistujille maksuton.

 

Kyläretken aikana tutustutaan Siuron ja Pinsiön eri tila- ja kyläkohteisiin, jossa tarjolla on opastettuja kierroksia, kahvia/teetä, ja mehua, sekä suolaista ja makeaa kastettavaa. Ostoksia varten kannattaa varata käteistä rahaa.

Tapahtumaan lähdetään yhteiskuljetuksella klo 11:00 Nokian Harju-Centerin edessä olevalta bussipysäkiltä osoitteesta Härkitie 4, Nokia. Matkalla pysähdytään Siuron Knuutilaan ja kyläkaupalle. Matka jatkuu Pinsiön kirkolle, Kivisavun taidetilalle ja Honkaniemen tilalle. Paluu Nokian keskustaan tapahtuu klo 14.30.

Huomioithan kyytiä varattaessa, ettei kyläkohteissa ole esteetöntä kulkua. Näin ollen bussiin ei ole esteetöntä pääsyä.

Ilmoittaudu mukaan: Kyläretki, Siuro-Pinsiö (lyyti.fi)

Kyläretki Tottijärvelle ja Sarkolaan
Tervetuloa mukaan kyläkierrokselle Nokian Tottijärvelle ja Sarkolaan Nokian Vanhat talot -tapahtumapäivänä 10.6.2023 Matka järjestetään osana Nokian maaseutuhelmet-hanketta, ja siksi tapahtuma on osallistujille maksuton.

 

Tällä kyläretkellä tutustutaan Tottijärven ja Sarkolan eri tila- ja kyläkohteisiin. Useimmissa kohteissa tarjolla on opastettuja kierroksia, kahvia/teetä, mehua, sekä suolaista ja makeaa kastettavaa. Matkan aikana piipahdetaan mm. Tottijärven toripäiville, joten ostoksia varten kannattaa varata käteistä rahaa.

Tapahtumaan lähdemme yhteiskuljetuksella klo 12:00 Nokian Harju-Centerin edessä olevalta bussipysäkiltä osoitteesta Härkitie 4, Nokia. Paluu Nokian keskustaan tapahtuu klo 15.00

Huomioithan kyytiä varattaessa, ettei kyläkohteissa ole esteetöntä kulkua. Näin ollen bussiin ei ole esteetöntä pääsyä.

Ilmoittaudu mukaan: Kyläretki, Tottijärvi-Sarkola (lyyti.fi)

Canva.com