Kylänuotion 12.2.2017 tarina

Kylän valopää

Onko se elävä tuli vai mikä, joka saa kielenkannat avautumaan ja tarinan pulppuamaan? Taivalkunnan kyläyhdistys järjesti talvitapahtuman viime sunnuntaina kylän urheilustadionilla. Tai oikeastaan se on vain kenttä keskellä metsää, jossa on jääkiekkokaukalo, mutta sen käyttö on ahkeraa.

Uskomaton määrä sitä tarinaa tuli 50 hengen porukasta makkaranuotion loisteessa. Ilma oli hyvin lempeä ja keskitalven sunnuntai-ilta parhaimmillaan. Ei se tarina kuitenkaan ilmoista syntynyt, vaan puhe soljui menneiden kuukausien tapahtumissa ja vanhojen asioiden muistelossa.

Talvitapahtuman ohjelmassa oli tilaisuutta varten räätälöity potkukelkkakilpailu, jossa kelkalla kierrettiin jääkiekkokaukalon ulkopuolella oleva luistinrata. Kyllä siinä pienten ja suurten ihmisten käpälät löivät tyhjää, kun starttikomento kajahti. Joka sarjassa parhaan tuloksen saaneet luonnollisesti palkittiin.

Jääkiekkocurling sai loistavan osanoton ja kisa oli tasaväkinen. Tämä kylän oma sovellutus käytiin yksilökilpailuna eikä joukkuekisana. Meininki oli hyvä ja saa nähdä päätyykö tämä kilpailumuoto joskus olympiakisoihin.

Iltapäivän viimeisenä lajina oli kiekkopeli nappulat vastaan varttuneet. Nuorimmat olivat alta kouluiän mikä luonnollisesti vaati hieman lisätarkkuutta aikuisilta. Peli päättyi tällä kertaa tasalukemiin. Sitten olikin vielä vuorossa lähtömakkaroiden paisto loppuhiilloksella ja lämpimän mehun siemailu. Kahviakin oli tarjolla ja tietysti pipareita.

On hyvin tärkeää, että ymmärrämme yhdessäolon positiivisen annin sekä ulkoilman tuoman hyvän ja rentouttavan vaikutuksen. Taivalkunnan kylät ry:n puheenjohtaja voi hyvillä mielin todeta, että kyläyhteisömme on tässäkin mielessä vahva ja elinvoimainen.