Taivalkunnan koulu 95 vuotta

KylÀn valopÀÀ

Perjantaina 29.9 oli Taivalkunnan koulun 95-vuotisjuhla. PÀivÀ oli avoimien ovien pÀivÀ. Ensin oli oppitunti 50-luvun malliin. Myös oppilaiden vanhempia ja isovanhempia oli paikalla. Toisella tunnilla kuultiin koulun historiasta ja juhlasalissa oli oppilailla esitys. Se kertoi vanhanajan koulunkÀynnistÀ.

Opettajan yhteenvetona sain 5-6 luokan oppilaiden ajatuksia. NÀkemys oli, ettÀ koulu on arvokas ja kaunis. On hienoa, ettÀ se on vielÀ sÀilynyt. Taivalkunnan koulua on kiva kÀydÀ, on hyvÀ henkilökunta ja kivoja oppilaita.

Kommentit juhlasta olivat samankaltaisia. -Tunnelma juhlassa oli hieno ja vanhanaikainen. Oli hauskaa viettÀÀ vanhanajan koulupÀivÀÀ. NÀyttely oli tosi mielenkiintoinen ja vanhoista koulukuvista löytyi tuttuja. Luokkamme esittÀmÀ nÀytelmÀ meni hyvin. Oli kiva tavata koulumme entinen rehtori Kari Haikonen.

Opettaja Sini VÀhÀ-HeikkilÀ kuvasi koulua ja juhlapÀivÀÀ sanoen, ettÀ on hienoa opettaa kauniissa kylÀkoulussa mukavia oppilaita. -Halusimme juhlistaa koulumme pitkÀÀ historiaa tuomalla sitÀ myös oppilaiden tietoisuuteen.  Oppilaat olivat pukeutuneet vanhan ajan koululaisten tyyliin ja se toi pÀivÀÀn juhlavan ja perinteisen tunnelman. Oli hienoa huomata, ettÀ oppilaat ovat kiinnostuneita koulun vaiheista ja historiasta, hÀn kiitti.

Juhlan pÀÀtteeksi minulla oli tilaisuus olla rehtorien kahvipöydÀssÀ. Entinen rehtori Kari Haikonen totesi, ettÀ kun yrittÀjyyskoulua 6 vuotta sitten aloiteltiin, niin kaikki nauroivat, ettÀ tuskin siitÀ mitÀÀn tulee, mutta toisin on nyt. Koulun rehtori Marika Pajunen kommentoi, ettÀ on kiva kertoa koulun asioista, sillÀ kaikki ymmÀrtÀvÀt, ettÀ Taivalkunta oli vaan aikaansa edellÀ.

Taivalkunnan koulu on erikoistunut yrittÀjyyskasvatuspainotteiseksi kouluksi. YrittÀjÀkasvatuksessa korostuu oppilaan oma aktiivisuus ja mahdollisuus oppia vuorovaikutuksessa alan ammattilaisten kanssa. KylÀyhdistyksen puheenjohtajana olin tyytyvÀinen koulun ja kylÀn yhteistyöhön. Olen viihtynyt myös yrityskummina.

PÀivÀ oli myös sotaveteraaniliiton 60 -vuotispÀivÀ ja niinpÀ ruokalassa oleva kaatuneiden muistotaulu sai vierelleen seppeleen pÀivÀÀ kunnioittaen. LisÀksi ennen kotiinlÀhtöÀ istutettiin omenapuu koulun pihaan.

HyvÀstÀ juhlasta kiittÀen Olli Sorva