Taivalkunnan joululaulujuhla

Kylän valopää

Laulut ja klovnit toivat joulun

Kuuluvatko klovnit jouluun? No, ainakin joulun odotukseen. Taivalkunnan kylä aloitti joulunvieton yhteislaulujen ja klovniesityksen saattelemina sunnuntaina 22.12. Perinteiset joululaulut raikuivat, kun kylän väki oli kokoontunut koulun juhlasaliin.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Olli Sorva toivotti iloisen ihmisjoukon tervetulleeksi, kiitti kyläläisiä myötäelämisestä loppusyksyllä olleessa koulukeskustelussa ja asian eteen antamastaan työpanoksesta.

Yhteislaulujen säestäjänä toimi musiikinopettaja Sari Lehtinen ja esilaulajana oman kylän Tomi. Laulujen lomassa oli Tomin alakoululaisen Lumi-tyttären yksinlauluesitys. Hänestä on kaiketi tulossa tähti, sillä ainakin aineksia tuntui olevan ja yleisönsä sydämiin hän itsensä lauloi.

Ennen väliajan glögitarjoilua oli jouluinen klovniesitys. Se oli tälle joukolle tyypillistä hauskuttelua joululauluja laulaen ja Tiernapoikien repliikkejä sekaan sovittaen. Paikalla oli paljon alle kouluikäisiä lapsia ja iäkkäitä ihmisiä. Koko katsojakunnan kasvoilta oli luettavissa hupaisanhauska ilme. Klovniesityksen tarjoili Trio Federico pianosäestäjänään Suvi Sorva.

Iloisen ja riehakkaan sunnuntai-illan jälkeen joulurauha alkoi laskeutua kylän ylle toivottavasti suoden kaikille mahdollisuuden viettää omanlaisensa joulu.