Taivalkunnan kyläkirje 2.5.2020

Pilates-tunteja ei ole muutamaan viikkoon ollut koululla. Tunteja on voinut ottaa etänä, niin kuin osa meistä on tehnytkin. Jopa minä olen pari tuntia ottanut. Onnistuuhan se niinkin, mutta kyllä sitä ryhmän innostavaa, hyväksyvää ja iloista ilmettä luonnollisesti jäi kaipaamaan, vaikka tarmokkaan ohjaajan ruudulla näkikin. Kiitos ryhmäläisille.

Jos tilanne ja sää sallivat, niin piakkoin tunteja voisi pitää ulkona koulun pihassa. Tietysti säävarauksella ja sillä ehdolla, että kokoontuminen pienissä ryhmissä sallitaan. Tunnit jatkuvat joko etänä tai Taivalkunnassa noin kesäkuun puoleenväliin saakka.

Näyttää siltä, että kesäloman jälkeen voisimme jatkaa tunteja normaalisti saman tutun ohjaajan johdolla. Toivottavasti innostusta kylällä riittää, ja ryhmä muodostuu. Palataan alkusyksyn aikatauluun tarkemmin lähempänä. Kerro näkemyksesi kevään ja syksyn Pilates-asiasta minulle tai tuntien vetäjälle Suvi Suur-Inkeroiselle suvi@suvintuulet.fi.

Kyläyhdistys täytti 40 vuotta. Vuosijuhlaa on tarkoitus viettää arvokkaasti to 13.8 kello 17.00 koululla. Silloin on menneiden muistelon ja kakkukahvien aika. Kokoan pienen kuvaesityksen ja vähän tarinaa vuosien varrelta. Työväenopiston piiristä alkuunsa saanut kylätoiminta on vauhdittanut montaa asiaa. Itse en ole yhdistyksen perustajajäseniä ja asunutkin kylällä vasta reilut 39 vuotta. Menin kuitenkin toimintaan mukaan melkein heti ja monen kanssa olen kylätoimintaa tehnyt. Siten tiedän paljolti yhdistyksen historiaa.

Olisi todella hienoa ja arvokasta, jos kaivaisitte muististanne joitain tarinoita liittyen kyläyhdistykseen tai sen toimintaan joko tilaisuuksien järjestäjän ja osanottajan roolissa tai yhdistyksemme tapahtumista ja aikaansaannoksista. Ensisijaisesti koostan pientä historiaesitystä 40-vuotisjuhlaamme, mutta mielelläni tekisin vähän laajemmankin taltioinnin, myös tulevia sukupolvia ajatellen.

Aineistoa ja tarinoita voi toimittaa suoraan minulle. Teen mielelläni myös puhelinhaastatteluja ja tulen käymäänkin, kun epidemiatilanne myöten antaa. Ottakaa yhteyttä, ja tehdään yhdessä taas kylälle yksi kulttuuriteko lisää!

Muistakaa, että ulkoilmassa olo vahvistaa vastustuskykyä. Meidän kylällä liikkuessaan on myös helppo pitää turvaetäisyyksistä kiinni. Olkaamme luottavaisin ja turvallisin mielin. Otetaan yhteyttä puolin ja toisin sekä kysykää rohkeasti apua, jos tunnette sen tarvetta.

Taivalkunnan kylät ry pj. Olli Sorva

olli.sorva(at)nokiansahkotalo.fi, www.nokiankylat.fi/taivalkunta, www.facebook.com/taivalkunta/.