Tervehdys

Vuosi on vaihtumassa, joten pieni katsaus tulevaankin on paikallaan.

Suunnitteilla on Taivalkunnan Askartelukerho ja Temppukerho keväällä 2022 kylän äitien ja isien toteuttamana. Puuhastelua siis pikkulapsille yhdessä vanhempien kanssa. Mahdollisesti keskiviikkoisin klo. 17:45-18:45 Taivalkunnan koululla alkaen helmikuussa. Kun asia varmistuu, niin laitan tästä tarkempaa tietoa ja aikataulutusta kylän sivuille ja tapahtumakalenteriin.

Kyläyhdistyksen vuoden 2022 toimintasuunnitelma on nyt kylän sivuilla. Käykääpä katsomassa. Useita tilaisuuksia ja tapahtumia on luvassa pandemiatilanteen ja sään salliessa.

Alustavasti Taivalkunta&Koulu- palaveriryhmässä on suunniteltu myös seuraavia: Naistenlenkki, hiihtolenkki, yhteistreenit. Näille on jo vetäjääkin kylältä kartoitettu valmiiksi.  Toimintaa matalalla kynnyksellä ja ajatuksella, että tulee ketkä tulee ja milloin ehtivät. Toivottavasti asia etenee, ja saamme palata siihen tarkemmin alkavan vuoden aikana.

Laitoin kylän sivuille tässä kuussa kaksi uutisartikkelia Taivalkunnasta. Jouluinen artikkeli on myös Nokian Uutisten verkkolehdessä (27.12. Elämänmeno-osiossa). Tarkoituksena on jatkossakin tuottaa artikkeleita ja jatkaa yhteistyötä paikallislehden kanssa. Jos teillä on jotain Taivalkunta-asiaa, niin laitan sen mielelläni kylämme sivustolle näkyviin. Soveltuvaa materiaalia voi toimittaa minulle tähän sähköpostiin paluupostina tai myöhemmin oman aikataulunne mukaan.

Kyläkoulumme täyttää 100 vuotta. Syntymäpäivää on tarkoitus juhlistaa alkusyksystä. Koulun henkilökunta on jo alkanut miettimään juhlaa. Kiitos aktiiviselle kouluväelle työstä koulumme ja kylämme hyväksi.

Taivalkunta on varsin mukava paikka asua ja sen me kyläläiset tiedämme. Haluamme kylämme loistavan myös ulospäin ja tietoisuuden siitä leviävän laajalle. On hienoa, jos asuinpaikkamme kiinnostaa ulkopuolisia. Toivotamme heidät tervetulleiksi käymään kylällämme ja mikseipä myös asumaankin tänne.

Lämmöllä kylää ja kaikkia kyläpostin lukijoita kohtaan. Olli Sorva