Kyläkirje 27-3-2023

 

Maaseutuhelmet-hanke

Nokian kaupunki tukee kyläyhdistyksiä ja kylien yhteistyötä osana Nokian maaseutuhelmet-hanketta. Hanke kestää kuluvan vuoden loppuun ja se saa rahoitusta Kantri ry:n kautta, eli mukana on EU-rahaa.

Hankkeen Webinaareihin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet! Maaseutuhelmet- hankkeella tavoitellaan yhteisöllisyyttä, kyläyhteisöjen aktivointia. Hankkeen kautta kylille jaetaan tietoa omaehtoiseen kyläkehittämiseen, hankeosaamista, digitaitoja, tapahtumatuottamisen taitoja sekä markkinointi- ja tuotteistamisosaamista.

Varainhankintawebinaarin 15.3.2023 kouluttajana toimi Pia Tornikoski, joka toimii Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry:n p√§√§sihteerin√§ ja varainhankinnan konsulttina yrityksess√§√§n Torni Consulting Oy. H√§n on tehnyt yhteisty√∂t√§ useiden j√§rjest√∂jen ja yhteis√∂jen kanssa niin Suomessa kuin kansainv√§lisesti. H√§n on my√∂s kirjoittanut teoksen ‚ÄĚMiljoonia (vai) mokkapaloja ‚Äď Opaskirja yleishy√∂dyllisen yhteis√∂n varainhankintaan‚ÄĚ.

Usein myös ulkopuolisen rahoituksen saamisen edellytyksenä on, että yhdistys rahoittaa pienen osan toiminnasta itse omarahoitusosuudella.

Varainhankinnan webinaaritallenne on julkaistu kylien yhteisellä, Nokian Kylät-sivuille. Webinaaritallenne löytyy kyläsivuston etusivulta 60 vuorokauden ajan. Tässä on myös suora linkki www.youtube.com/watch?v=0d_uU635AyE

 

Kutsu Osallisuusfoorumiin 29.3.

Nokian kaupungin strategisena tavoitteena on lisätä kuntalaisten hyvinvointia ja osallisuutta. Työskentely tavoitteen saavuttamiseksi on aloitettu Nokian kaupunkiorganisaation sisällä, ja se laajenee ensimmäisen kerran kuntalaisten keskuuteen maaliskuun lopussa järjestettävän Osallisuusfoorumin muodossa. Vuoteen 2030 tähtäävän strategisen tavoitteen ensimmäisessä vaiheessa tehtävänä on luoda yhteinen ymmärrys siitä, mitä osallisuus tarkoittaa.

Nokian kaupunki haluaa kuulla kuntalaisten näkemyksiä ja kutsuu kaupunkilaiset pohtimaan osallisuutta kaikille avoimeen Osallisuusfoorumiin keskiviikkona 29.3. Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran Hiomo-saliin. Tilaisuus alkaa kello 17.30 kahvitarjoilulla, ohjelmallinen osuus alkaa kello 18. Tilaisuuden alustajana, osallisuuteen johdattelijana ja innostajana toimii Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava tutkija Anna-Maria Isola. Osallisuustyötä koskeva tiedote

 

Saat lähipäivinä seuraavan kyläkirjeen, jossa on tietoa mm. kaupungin keväällä järjestämistä tapahtumista ja koulutuksista ajatellen kylien kehittämistä ja yhteistyötä.

Yhteistyöterveisin Olli Sorva