Taivalkunnan kyläkirje 30.9.2019

Kaupunki järjestää koulujen tulevaisuudesta yleisötilaisuuden kaupungintalon valtuustosalissa (Harjukatu 23) 2.krs torstaina 3.10.2019 klo 18.

Nokian kaupunki ottaa vuoden 2020 talousarvion valmisteluun liittyen tarkasteluun Taivalkunnan ja Vahalahden koulujen toiminnan jatkuvuuden johtuen näiden koulujen oppilasmäärien voimakkaasta laskemisesta. Asiasta laaditaan selvitys ja kuntalaisia kuullaan asiasta.

Kaupunginvaltuusto päättää joulukuussa talousarviokäsittelyn yhteydessä kyseisten koulujen mahdollisesta lakkauttamisesta ja sen ajankohdasta. Asiasta on informoitu kaupunginvaltuuston valtuustoryhmiä, koska selvitys poikkeaa edellisen kaupunginvaltuuston periaatepäätöksestä. (Nokian kaupunginvaltuusto on tehnyt syksyllä 2016 periaatepäätöksen, että perusopetuksen palveluverkko pysyy nykyisellään lukuvuoden 2022 – 2023 alkuun asti ja että palveluverkko-tarkastelu otetaan käsittelyyn vuoden 2022 talousarviota päätettäessä.)

Sivistyspalveluiden talousarvion valmistelu on meneillään ja kaupunginhallituksen asettamaan raamiin pääseminen on hyvin haasteellista nykyisellä palveluverkolla.

Yllä oleva teksti on poimintona kaupungin sivuilta. Kyläyhdistys on huolissaan koulumme tilanteesta ja kehottaa kaikkia Taivalkuntalaisia ottamaan kaupungin kutsun vastaan, jossa kutsutaan kuntalaisia keskustelemaan Taivalkunnan ja Vahalahden koulujen tulevaisuudesta torstaina 3.10 valtuustosalissa.

Pilates-tunnit ovat tiistaisin kello 18-19 koululla. Myös koulujen syyslomaviikolla pidetään tunti.

Taivalkunnan Kylät ry:n syyskokous pidetään koululla torstaina 31.10.2019 klo 18.00. Kokouksen lisäksi iltaan mahtuu muutakin ohjelmaa. Jos sinulla on idea kutsuvieraasta tai ohjelmaehdotus, niin laita tietoa tulemaan. Esitetyt toiveet täytetään mahdollisuuksien mukaan. Haluamme ottaa kaikki asukkaat huomioon. Kaikki halukkaan kyläläiset pääsevät mukaan toimintaan ja järjestelyihin.

Tulethan ja osallistuthan syyskokoukseen vaikket hallitukseen haluaisikaan, sillä kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen. Olisi kiva nähdä juuri sinutkin paikalla.

Ollaan yhteydessä puolin ja toisin. Taivalkunnan kylät ry pj. Olli Sorva, olli.sorva(at)nokiansahkotalo.fi, www.nokiankylat.fi/taivalkunta, www.facebook.com/taivalkunta/.